У Чехії посадили на 15 років 45-річного чоловіка, який воював за “ДНР”

від Стожари

Продовжуємо інформувати про результати переслідування чеською юстицією бойовиків – громадян Чехії, які брали участь у військових діях проти ЗС України на Донбасі. Так, регіональний суд чеського міста Усті-над-Лабем до 15 років позбавлення волі засудив 45-річного чоловіка, який з 2014 року воював за так звану “ДНР”.

Про вирок, який вже набув чинності, в понеділок повідомив прессекретар Національного центру по боротьбі з організованою злочинністю Ярослав Ібехей. За його словами, чоловік воював на сході України з травня 2014 року.

“Чоловік воював на боці сепаратистів так званої “Донецької народної республіки” в боротьбі проти законної влади України. За свою активну роботу він навіть був нагороджений так званою “Донецькою народною республікою” за хоробрість”, – сказав Ібехей.

Чоловік був спочатку командиром бойової машини, а потім командиром збройної групи роти танкового полку в званні підполковника.

Суд вів справу проти цього чоловіка заочно. Поліція вважає, що він досі перебуває на сході України.

“Ця людина була засуджена до 15 років тюремного ув’язнення за злочин тероризму”, – сказав Ібехей.

Як повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у Facebook – “за даними чеьких ЗМІ, йдеться про такого собі Олдржіха Грунда, “який воює на стороні російсько-терористичних військ на Донбасі з травня 2014 року. Як зазначалося в обвинуваченні, він вчинив цілу низку важких злочинів, беручи активну участь у бойових діях проти українських ЗС у Карлівці, Славянську, Сніжному, Шахтарську, Іловайську тощо, спочатку як командир бойової машини, а пізніше як командир роти танкового полку. За свої злочини здійснені, зокрема, під час відступу колони бойовиків зі Славянська, навіть був чимось там нагороджений окупаційною владою.Станом на сьогодні це наразі найвище покарання, яке було визначене чеськими судами для тих, хто воював на Донбасі. У цього чергового любителя «руского міра» тепер вибір невеликий. В разі, якщо він колись з’явиться в будь-якому місці у цивілізованому світі, він буде одразу ж заарештований і почне відбувати визначений судом 15-річний строк. Якщо ж він продовжуватиме переховуватися на окупованому Донбасі, справедливість у тому чи іншому вигляді його також рано чи пізно наздожене“.

Нагадаємо, чеська юстиція продовжує системно переслідувати тих громадян Чехії, які брали участь у бойових діях на боці росії на окупованому Донбасі.

Схожі публікації

Залишити коментар