У Києві намалювали рекордний Самчиківський розпис

У Києві в Дарницькому районі був встановлений національний рекорд – намалювали найдовший Самчиківський розпис. Новим креативним артоб’єктом відтепер є паркан вздовж школи №105 на вулиці Сімферопольській,10. Його прикрашає традиційний український орнамент.

Про це повідомили у пресслужбі районної адміністрації.

Залізобетонний паркан розмалювали всього за 10 днів. До справи долучилась громадськість та небайдужі мешканці мікрорайону.

Представниця Книги рекордів України зареєструвала новий Національний рекорд України у категорії.

«Найдовший Самчиківський розпис довжиною 86 метрів. Це яскравий приклад співпраці влади та громади у реалізації громадського проєкту. Дарницька райдержадміністрація і надалі підтримуватиме подібні ініціативи. На цьому ми не зупиняємося та продовжуємо реалізовувати подібні проєкти на інших парканах чи навіть муралах району», – зазначив Ярослав Лагута.

«Місцеві жителі спочатку придивлялися, що робиться, а потім бралися за пензлі та малювали разом з нами. Найприємніше у цьому проєкті — допомога та підтримка людей», – зазначила Марина Казаченко.

Як повідомлялося, у селищі Петриківка Дніпропетровської області народні автоумільці перетворили старий “Запорожець” на будинок на колесах. Всередині та зовні творіння оздобили традиційним петриківським розписом.

Схожі публікації

Залишити коментар