В Україні незабаром пройде вручення ювілейної премії Aprize Music Award 2020

Радіо Аристократи разом з Tic Tac оголосили про проведення вже п’ятої, ювілейної, музичної премії Aprize Music Award. Головна мета команди залишилась  незмінною — відкрити нові імена та підтримати незалежну музичну сцену. 

Про це розповідає BestPeopleClub.

“Пригадую, що коли поважне журі обрало першого переможця — ДахаБраха за альбом “Шлях” — ми хвилювалися, що наша премія надто молода, щоб оцінювати масштаб творчості таких безумовних красунчиків, як ДахаБраха. Утім, ми щиро здивувалися, коли у якості реакції від музикантів почули “О, це наша перша нагорода в Україні”. Це був знак, що Aprize має працювати й надалі, у нас купа справ”, – поділилася співзасновниця премії та Радіо Аристократи Валерія Чачибая.

Наразі проходить перший етап премії – ретельний відбір усіх релізів року  та формування лонг-листу. Аби новому артисту потрапити в поле зору журі, достатньо надіслати свій реліз на  [email protected]. До слова, у ювілейному сезоні організатори премії разом з Tic Tac  запустять нову номінацію – Aprize One to watch. До лютого 2021 року пройдуть п’ять онлайн концертів із номінантами, які за незалежною думкою онлайн радіо варті отримати нагороду цього року.

Особливістю Aprize є те, що аудиторія так само впливає на вибір кращого релізу року, як і журі. Тому вже у грудні цього року лонг-лист премії  буде доступний на сайті aprize.com.ua, де  кожен активний меломан може підтримати улюбленого артиста.

“Ми спостерігаємо перенасичення ринку контентом. Боремося з конкуренцією більш розвинених музичних ринків на ключових стрімінгових платформах. Часто талант українських музикантів — їхній єдиний наявний ресурс. Ми, як сучасне допитливе і проактивне музичне медіа, бачимо свій внесок у процес — фільтрація, презентація і просування нових релізів та імен”, – зазначила пані Валерія.

Нагадаємо, що музична премія Aprize була заснована у 2016 році командою Радіо Аристократи. Статуетку за найкращий альбом вже отримували група DakhaBrakha з альбомом “Шлях”, MARU – “1” та Onuka за реліз “Mozaïka”.

Цього року статуетку скульптора Максима Мірнова, володаря першого в історії України міжнародного гран-прі за найкращий продуктовий дизайн в Японії, отримала Alyona Alyona за альбом “Пушка”.

Як повідомлялося, нещодавно було оголошено номінантів Шевченківської премії-2021.

Схожі публікації

Залишити коментар