Сили спеціальних операцій: Документальну стрічку про їхню службу знімають у Хмельницькому

Знімальна група під керівництвом незалежних авторок, режисерок, виробниць і дистриб’юторок кінопродукції Анни Мартиненко і Тетяни Кулаковської розпочала у Хмельницькому зйомки іміджевої, повнометражної національної документальної стрічки з робочою назвою: «Про Сили спеціальних операцій».

Про це повідомляє ArmyInform.

Анна і Тетяна відомі як авторки шести документальних національних фільмів «Позивний Зеніт» та «Воїни духу», військово-патріотичного Проєкту «Кіно, що наближає перемогу».

Варто зазначити, хронометраж фільму «Про ССО» складе 60 хвилин, стрічка буде розрахована на будь-яку вікову удиторію. Це документальна публіцистика з ефектом сприйняття художнього фільму. Прем’єра стрічки в кінотеатральному прокаті України запланована вже у цьому, 2020 році. Командування ССО представить фільм «Про ССО» військовому та дипломатичному істеблішменту країн НАТО і особовому складу.

Три дні й одну ніч знімальна група провела з героями майбутнього фільму – спецпризначенцями, на тактичному полі, на заняттях з повітрянодесантної, вогневої і спеціальної підготовки. Фільмували героїв у повному бойовому спорядженні під час стрибків з парашутами, швидкої доставки та евакуації груп повітряним шляхом за допомогою канатів. Спілкувалися з командирами, інструкторами, з чинними військовослужбовцями різних спеціальностей і напрямків підготовки – медики, розвідники, снайпери, водії, які були спецпризначенцями до створення ССО і служать нині.

Автори фільму писали за кавою-чаєм мобілізованих і ветеранів, які у складі підрозділів спеціального призначення працювали зимою 2014-го в Криму і від перших днів російсько-української війни на Донбасі.

У центрі Хмельницького біля кінотеатру ім. Т.Г.Шевченка знімальна група фільмувала повернення з ротації на Схід України наших захисників, яких з гарячими обіймами зустрічали їхні найрідніші, близькі, друзі й просто небайдужі земляки.

“Ми незалежні авторки, і в цьому наша сила. Майбутній фільм – наша ідея, яку підтримали в Командуванні ССО. Це новий рід військ, про який широкому загалу не багато відомо. Наратив картини – «Люблю і бороню Україну», «Україна – рідна мати Героїв» і звичайно – наша Перемога. Основа стрічки – це оповіді наших воїнів ССО. Фільм фахово, сучасно, драйвово, детально і гідно представлятиме державу Україну. Плануємо його показати до кінця 2020 року. Стрічка стане хорошою візитівкою про наших «сталевих», «вовків», їхню зброю і техніку для наших партнерів у НАТО, в країнах Європи та світу, – діляться деталями про фільм Анна і Тетяна.

Авторки кажуть, що зйомки у Хмельницькому – це їхній перший виїзд, це старт. Разом із тим, додають, що від Командування ССО отримали чималий архів відео- і фотооповідей та інтерв’ю відважних вояків. Велику вдячність за підтримку в роботі над створенням фільму дівчата переказують Голові ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів Володимирові Лагуті та Голові спілки руху ветеранів України Жорі Турчаку.

Як повідомлялося, чехи зняли фільм про життя в нашій країні, в якій триває війна.

Схожі публікації

Залишити коментар