6 років тому завершилася 146-денна оборона Луганського аеропорту

З квітня 2014 року в повному оточенні без наземного сполучення десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади разом з іншими військовими формуваннями тримали оборону Луганського аеропорту.

Про це повідомляється на сторінці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади у Facebook.

У липні 2014 року українські війська пробили дорогу до летовища, розблокувавши його.  Внаслідок серпневого наступу російських регулярних військ аеропорт повторно потрапив у оточення. Його будівлі були вщент зруйновані російською артилерією. Після 146 днів оборони у ніч на 1 вересня 2014 року українські захисники вийшли з руїн аеропорту, здійснивши піший марш на 17 кілометрів.

“Передусім це був стратегічний об’єкт, який мав утримуватися для того, аби завадити росіянам наростити свої сили, виключити можливість перекидання сил повітрям та просування вперед. Також зняти загрозу з Луганська безпосередньо, бо місто було в оточенні на той час. Для наших військ летовище було форпостом, на якому трималась оборона фронту значної частини Луганської області”, — розповів генерал-майор Андрій Ковальчук, який тривалий час керував обороною Луганського аеропорту.

Нагадаємо, у Празі завдяки активній діяльності чеського волонтера Петра Оліви відкрили Центр гуманітарної допомоги Донбасу. Пан Петр каже: “Мало хто усвідомлює, що Україна захищає східний кордон Європи”.

Схожі публікації

Залишити коментар