Шостий фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» ім.Володимира Шинкарука відбудеться в онлайн-форматі

З 16 до 19 серпня 2020 року проходитиме Міжнародний конкурс молодих виконавців імені Володимира Шинкарука в рамках VІ Міжнародного молодіжного фестивалю мистецтв “Пісенний Спас”. Проєкт реалізує громадська організація “Молодіжна громадська організація “Студентський клуб” за сприяння Міністерства молоді та спорту України.

Повідомляється на сторінці Департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту у Facebook.

Через карантин фестиваль “Пісенний Спас” переходить у телевізійний формат. Гала-концерт транслюватимуть телеканали Суспільне Житомир та UA:Культура. За словами засновниці фестивалю Ірини Шинкарук, перші два тури конкурсної програми проведуть в онлайн форматі, а третій – транслюватимуть на телебаченні.

Фестиваль був заснований у 2015 році в пам’ять про відомого педагога, поета, перекладача, барда і конферансьє Володимира Шинкарука. Припадає він на найближчі до свята Спаса вихідні дні, оскільки Володимир Шинкарук народився саме 19 серпня.  За роки свого існування фестиваль став справжньою  масштабною культурною подією не лише в Житомирі, але й в Україні і за її межами, з року в рік розширюючи свої обрії.

Останні роки фестиваль крім мистецької має конкурсну програму, яка передбачає змагання молодих артистів у кількох номінаціях: виконавець естрадної пісні, виконавець авторської пісні, фолк-виконавець та конферансьє.

"Пісенний Спас 2020" запрошує!

Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв "Пісенний Спас 2020" збирає друзів 🍏🍎🎼#пісеннийспас #пісеннийспасжитомир #пісеннийспас2020 #житомир #zhytomyr #zhitomir #музичнийфестиваль #пісеннийконкурс #конкурспісні #українськешоу #ukrainesong #іринашинкарук #шинкарук

Geplaatst door Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» ім. Володимира Шинкарука op Donderdag 13 augustus 2020

Нажаль, цього року через карантин введений у звязку зі світовою пандемією коронавірусу програма фестивалю не зможе бути реалізованою у її повному традиційному вигляді. В минулі роки, зазвичай протягом усіх днів заходу працювало фестивальне містечко з різноманітними майстер-класами (з гончарства, виготовлення ляльки-мотанки та прядіння) , багатьма творчими розвагами для дітей, конкурсами, алеєю майстрів. Працювала й літературна локація, де читали вірші та проводилися автограф-сесії українських авторів, тривав поетичний марафон та діяв книжковий ярмарок.  

Цікавою є й така традиція фестивалю – вишивання Спасівського рушника із автографами усіх учасників. Він став своєрідним оберегом «Пісенного Спасу». Вишиває рушник відома майстриня Інна Завальнюк станом на 2019 рік він мав довжину 14 метрів і містив понад 60 автографів.

Ірина Шинкарук каже, що телевізійний формат не є новим для організаторів, але цього року він став єдиним можливим:

“Кожного року фестиваль – це комплекс різноманітних заходів. У його рамках проходить конкурс молодих виконавців імені Володимира Шинкарука, мистецький марафон, містечко майстрів, куди приїжджали майстри з різних куточків України. Також ми організовували літературну алею та велику кількість майстер-класів”.

Як повідомлялося, Етнофестиваль «Древо кобзарського роду» організував син американського мільйонера, що став українським кобзарем.

Схожі публікації

Залишити коментар