В Еквадорі бабуся “померла” від Covid-19 і прах віддали родині. Але вона подзвонила їм через місяць коми

від Стожари

Еквадорські лікарі переплутали імена пацієнток і випадково повідомили про смерть від коронавірусу не тим родичам.

74-річна Альбі Марурі з міста Гуаякіль, Еквадор потрапила у лікарню минулого місяця з високою температурою та ускладненим диханням, пише ВВС.

27 березня її родину сповістили, що Марурі померла від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією. Їм показали труп у лікарняному морзі, але родичів тримали на великій відстані через страх заразитись. Тому вони не придивлялися й не помітили, що труп – не їхня тітка. Після цього тіло забрали для кремації, а попіл відправили родині згодом.

Але 23 квітня Марурі вийшла з тритижневої коми та сказала здивованим лікарям, як її звати. Вона надала їм свій домашній номер телефону і попросила сестру Ауру забрати її.

Представники лікарні відвідали родичів начебто загиблої та вибачилися за інцидент. Лікарня минулого місяця була в хаосі через кількість випадків хвороби та смертей.

Родина хоче, щоб влада виплатила їм компенсацію та відшкодовувала витрати на кремацію. А чий попіл їм надіслали – лікарі ще розбираються.

Еквадор сильно постраждав від пандемії, в ньому зареєстрували понад 22 000 випадків хвороби та майже 600 смертей.

Станом на ранок 27 квітня загальна кількість померлих від коронавірусу у світі складає 206 549 людей. Одужали – 865 733 людини. Усього у світі 2 977 669 інфікованих.

Схожі публікації

Залишити коментар