Окупаційна влада Криму порушила кримінальну справу стосовно Рефата Чубарова

від Стожари

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це повідомляється на сайті СК РФ.

Йдеться про нібито організацію масових заворушень біля будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим у 2014 році, що супроводжувалися насильством.

«Встановлено, що 25 лютого 2014 року Чубаров, будучи обізнаним про позачергове засідання сесії депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, де планувалося розглянути питання про звіт республіканського уряду, для зриву засідання доручив своєму заступнику Ахтему Чийгозу організувати масові заворушення біля будівлі Верховної Ради і особисто керувати прихильниками Меджлісу, які беруть в них участь», — йдеться у повідомленні.

«На виконання доручення Чубарова прихильники організації із застосуванням сили заздалегідь приготованими палицями й дерев’яними палицями спробували відтіснити від будівлі уряду мітингувальників, членів і прихильників політичної партії «Русское единство», — додали в СК РФ.

У результаті цього, за даними СК РФ, було зірвано позачергове засідання сесії депутатів Верховної Ради, не менше 80 кримчан отримали травми різного ступеня тяжкості, двоє з яких — чоловік і жінка — померли.

Справу відкрили за ч.1 ст. 212 УК РФ. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від 8 о 15 років.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова назвала цю справу «незаконною», оскільки вона «відкрита так званим «Следственным комитетом Российской Федерации по Республике Крым и городу Севастополю», тобто органом, якого де-юре для усього цивілізованого світу взагалі не існує, а рішення суду за його поданням надалі не матиме жодної юридичної сили».

Коментуючи цю інформацію, Чубаров заявив, що «Москва намагається залякати всіх напередодні 3 травня — дати проведення міжнародної мирної ненасильницької акції».

Ясна річ, Москва намагається залякати всіх нас напередодні 3 травня – дати проведення міжнародної мирної ненасильницької…

Geplaatst door Рефат Чубаров op Maandag 23 maart 2020

«Ну і, звичайно, «сигнал» всім, хто у будь-якій формі протистояв, протистоїть і буде протистояти російській агресії і боротися за відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом», — написав він.


Схожі публікації

Залишити коментар