Всеукраїнська Рада Церков закликає притягнути РПЦ до відповідальності після обстрілу “Охмадиту”

від Стожари

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) виступила з рішучим засудженням російської ракетної атаки на українські міста, зокрема на дитячу лікарню “Охматдит” та інші цивільні об’єкти, що сталася 8 липня 2024 року.

“ВРЦіРО вкотре закликає Всесвітню Раду Церков, Конференцію Європейських Церков та інші міжнародні міжконфесійні організації розглянути питання про притягнення до моральної та іншої відповідальності російської православної церкви, яка всіляко підтримує агресію російської федерації проти України, розпалює міжнаціональну і міжконфесійну ворожнечу та через проповідь ідеології «русского міра» спонукає до геноциду українського народу”, – йдеться на сайті ВРЦіРО, повідомляє Духовний Фронт України.

ВРЦіРО назвала атаку “воєнним злочином та актом особливої жорстокості”, підкресливши, що “Охматдит” є національним аналогом відомої ватиканської дитячої лікарні “Bambino Gesù”.

Рада закликала уряди всіх країн світу:
– Визнати Росію державою-терористом
– Припинити економічні відносини з РФ
– Вжити заходів для зупинення агресії та відновлення міжнародного права
– Надати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони та іншу необхідну допомогу

ВРЦіРО звернулася до міжнародних релігійних організацій з вимогою розглянути питання про притягнення до відповідальності РПЦ за підтримку агресії та розпалювання ворожнечі.

Рада висловила співчуття постраждалим родинам та подякувала Силам оборони України.

“Молимося за український народ і кожну людину, щоб Всевишній  дав сили бути міцними духом і перемогти зло!”, – підсумовують в заяві.

Нагадаємо, архієпископ УПЦ США Даниїл засуджує атаку РФ на лікарню “Охматдит” та закликає до рішучих дій. А українці в різних країнах світу виходять на мітинги закликають до більшої підтримки України.

Схожі публікації