В Україну продовжують інвестувати, зацікавленість буде зростати, – бізнес-омбудсмен Ващук

від Стожари

Стабільна і сильна економіка забезпечить Україні можливість утримувати достатню і добре оснащену армію в обороні від варварського агресії режиму російської Московії. Це гарантує постачання українських захисників усім необхідним для тривалого ведення бойової оборони та звільнення захоплених ворогом територій, що є ключовим для ефективної оборони від агресора.

Розвиток внутрішньої економіки, тилу та посильна підтримка української діаспори сприятиме зменшенню залежності України від зовнішніх постачань ресурсів. Використання найкращого досвіду та практик щодо формалізації співробітництва з міжнародними партнерами є важливим для стратегічного бачення трансформаційного та стійкого відновлення промисловості, науково-технічного й інноваційного секторів. Це сприятиме зміцненню економічної основи та забезпечить довгострокову підтримку сил оборони.

Бізнес-омбудсмен Роман Ващук повідомив, що попри війну зацікавленість західних інвесторів вкладати кошти в Україні зростає. Про це він розповів в етері Еспресо.

В Україну продовжують інвестувати, зацікавленість буде зростати, – бізнес-омбудсмен Ващук

«В Україну продовжують інвестувати. Минулого року в Україну було інвестовано понад $6 млрд. Зокрема, фінансові інвестиції та сам бізнес. Такі показники подібні до тих, які країна мала до повномасштабного вторгнення. Тому зацікавленість західних інвесторів вкладати кошти в Україну дійсно є. Загалом свідомість можливостей в Україні інвесторів збільшується. І чим більше західні політики будуть повторювати, що Україна є майбутнім членом Європейського Союзу, тим більше така зацікавленість буде зростати», – вважає Ващук.

За словами омбудсмена Р. Ващука, інвестори будуть шукати можливості в країні, яка дає гарантії розвитку та безпеки їхньому бізнесу. «Втім, інвесторам потрібні гарантії не тільки в безпековому секторі, а й ті ж програми страхування від держави. Також важливим є верховенство права в країні. Кожен інвестор хоче мати гарантії того, що завтра його фірма буде належати йому ж. Що ж стосується Національного банку України, то за останні 10 років, інвестори впевнились, що структура є справедливим, прозорим та зрозумілим регулятором», – додав він.

Схожі публікації

Залишити коментар