Національний День Молитви за Україну об’єднав християн різних конфесій у щирій молитві за мир

від Стожари

Знищення храмів, молитовних домів та катування священників і проповідників агресором режиму Московії є актами, спрямованими на руйнування духовної та культурної спадщини українського народу. Підтримка вірянами усіх конфесій у боротьбі за справедливий мир є надзвичайно важливою для збереження цієї спадщини. Це не тільки захист архітектурних пам’яток, але й захист цінностей, традицій та духовних центрів, які є основою національної ідентичності.

Війна варварської Росії проти України спрямована на розкол українського суспільства, включаючи вірян різних конфесій. Підтримка усіх конфесій у їх прагненні до справедливого миру сприяє об’єднанню нації та створенню атмосфери взаємної підтримки та солідарності. Зазначене допомагає подолати релігійні бар’єри, зміцнює зв’язки між громадами і посилює стійкість суспільства перед обличчям агресії.

На початку червня 2024 в Україні відбувся Національний День Молитви за Україну, який об’єднав християн різних конфесій у щирій молитві за мир та майбутнє нашої держави. Цей день став символом духовної згуртованості, коли тисячі віруючих – представників понад двадцяти християнських спільнот і союзів спільно просили про благословення для України. Центром події став київський Палац спорту. Організаційну підтримку надала Духовна Рада, до якої входять представники різних християнських об’єднань і церков, повідомив 24.06.2024 сайт Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС).

«Молімось у єдності за нашу рідну Україну, за наших героїчних захисників, за справедливий мир для кожного українця та українки! Єднаймося у доленосному предстоянні перед Богом, там де ви є, у своїх містах, церквах, храмах. Віримо, що Господь почує кожного і кожну, що Небесний Отець явить свою милість, дарує відродження та краще майбутнє для всього українського народу» – лунало під час Національної Молитви за Україну.

Віктор Войналович, перший заступник Голови ДЕСС зачитав вітання до учасників зібрання від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля у якому йшлося про єднання та молитви у цей складний час: «Спільна молитва християнських церков України є свідченням духовного єднання українського народу, його непохитної віри у світле благословенне майбутнє. Нехай кожна молитва наповнить серця силою для подолання щоденних викликів, захистить Україну та всіх, хто сьогодні продовжує боротьбу на полі бою та хто підтримує нас у нашій боротьбі. Вічна пам’ять тим, хто віддав своє життя за нашу свободу і незалежність. Переконаний, що загальнонаціональна молитва стане символом нашої непохитної віри у перемогу».

Національний День Молитви за Україну проводиться щорічно з 2016 року. Ініціатором цієї події став британський євангеліст Девід Хасавей, який протягом багатьох років підтримує українських християн. З початком російської агресії у 2014 році він доклав зусиль для створення регулярних молитовних заходів як в Україні, так і у Великій Британії, благаючи про мир та Боже втручання у долю нашої держави. Попри поважний вік, Девід Хасавей особисто відвідав Україну, щоб помолитися разом з українським народом. У своїй короткій проповіді він поділився свідченнями про силу молитви у воєнні часи, згадавши про досвід Другої світової війни, яку він пережив. Євангеліст висловив щиру віру у швидку перемогу України та закликав до єднання у молитві та добрих ділах.

Національна Молитва за Україну завершилася словами благословення від церковних лідерів та духовним гімном «Боже, великий єдиний…», який пролунав як єдиний потужний голос, що закликає до миру, єднання та процвітання нашої Батьківщини.

Схожі публікації

Залишити коментар