Економіка України на другий рік війни з терористичною Росією демонструє потенціал – збільшилась на 5,3%

від Стожари

In the second year of the war with terrorist Russia, Ukraine’s economy demonstrates potential – it grew by 5.3%

Зростання економіки України в час війни має життєво важливе значення. Економіка дає Україні ресурси для оборони, підтримує стійкість українського суспільства та може стати зброєю проти Росії.

Важливо зазначити, що економічне зростання неможливе без миру. Тому однією з найважливіших задач України є перемога над ворожою Росією та відновлення миру на своїй території.

Функціонуюча економіка дає можливість українцям працювати та заробляти гроші, щоб жити й утримувати свої сім’ї. Економічне зростання дає людям надію на краще майбутнє, що може допомогти їм витримати тяготи війни. Стійка українська економіка також може допомогти запобігти соціальним заворушенням та дестабілізації, які можуть бути вигідні агресивній Росії.

Економіка України у 2023 році після рекордного обвалу, викликаного повномасштабним російським вторгненням, зросла на 5,3%, свідчать попередні дані Державної служби статистики. Важливо зазначити, що це найбільший показник з 2011 року.

Економіка України на другий рік війни з терористичною Росією демонструє потенціал – збільшилась на 5,3%

Як змінювався обсяг валового внутрішнього продукту за 2023 рік:

  • 1 квартал: – 10,3%
  • 2 квартал: + 19,2%
  • 3 квартал: + 9,6%
  • 4 квартал: +4,7%

У 2024 році, за останнім прогнозом Міжнародного валютного фонду, у зв’язку з воєнною невизначеністю та обмеженням постачань на кордонах темпи відновлення економіки можуть сповільнитися.

Водночас, за перші два місяці 2024 року вони становлять приблизно 3,6%, повідомило в середині березня Міністерство економіки.

Схожі публікації

Залишити коментар