Росія буде відповідати за свої воєнні злочини скоєні проти України, – Жозеп Боррель // Russia will be held accountable for its war crimes against Ukraine, – Josep Borrell

від Стожари

Цивілізований світ рішуче засуджує ракетні атаки та атаки дронів терористичної Росії проти мирного населення України, проти міст і сіл. Хоча це є ще однією підступною демонстрацією наміру очільника варварського Кремля – Путіна – зламати рішучість українців, він не досягне успіху.

Росія буде відповідати за свої воєнні злочини скоєні проти України. Про це у вівторок, 02 січня 2024 року, заявив верховний представник із зовнішньої політики та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель (Josep Borrell), опублікував заяву в соцмережі X (Twitter).

Таким чином політик Боррель відреагував на масовані атаки РФ по Україні, які ворог здійснює з 29 грудня 2023.

«Росія розпочала новий рік з того, що випустила понад сотню ракет і безпілотників по Києву, Харкову та іншим містам, націливши їх на мирне населення, зруйнувавши житлові квартали та життєзабезпечувальну інфраструктуру», – вказав Боррель.

Жозеп Боррель підкреслив, що Росія буде притягнута до відповідальності за свої військові злочини. «Ми стоїмо з Україною», – додав він.

Моніторингова місія ООН із прав людини зафіксувала 90 випадків загибелі цивільних в Україні, у тому числі двох дітей від початку хвилі російських атак 29.12.2023.

За кілька днів, з 29 грудня Росія застосувала проти України майже 300 ракет і понад 200 «шахедів».

Схожі публікації

Залишити коментар