Загинув на Херсонщині, рятуючи бійця ЗСУ: історія 21-річного бойового медика із США Хертвека

від Стожари

21-річний ветеран морської піхоти США Ітан Хертвек загинув від рук російських окупантів 14 грудня, рятуючи з поля бою пораненого бійця ЗСУ.

Ітан був добровольцем, який приєднався до ЗСУ, щоб захистити Україну від путінської орди. Він був лікарем.

Американський тележурналіст Стів Грант на своїй сторінці в соцмережі опублікував історію, переказану матір’ю Хертвека.

Ітан спочатку поїхав до України, щоби не воювати, а рятувати життя. Він отримав ліцензію бойового медика та почав навчати азам надання першої медичної допомоги українців. Він навчав медицині мобілізованих, серед яких дуже багато було як офісних працівників, так і фермерів.

Американець спочатку вступив до лав 131-го батальйону спецрозвідки “Відьмак”. Батальйон вів бої на лівому березі Херсонщини. Через деякий час, американський медик перевівся до 59 мотобригади. При цьому залишався бойовим медиком як для нової бригади, так і для 131 батальйону.

8 грудня вони із бригадою вийшли на чергове військове завдання. У цей момент почалася атака російських окупантів, Ітан із ще одним бійцем залишилися прикривати свою групу. Їм вдалося ліквідувати до 12 ворожих солдатів і цим зупинити атаку ворога.

Ітан загинув, коли намагався евакуювати із поля бою пораненого товариша. Мати заявляє, що спочатку Ітан провів деякий час на кордоні України та Польщі, надаючи допомогу людям. Після цього повернувся до США і ще через якийсь час прийняв рішення вирушити в епіцентр подій на фронт. 19 грудня він мав повернутися до США.

“Ітан віддав своє життя за країну та людей, в яких закохався!”, – говорить мама полеглого героя.

Схожі публікації

Залишити коментар