11 тис. українських дітей перебувають у 43 виховних таборах по всій Росії, – Міноборони Великобританії

від Стожари

Під час російського вторгнення в Україну у 2022 році терористична Російська Федерація примусово переселила тисячі українських дітей на підконтрольні їй території, надала їм російське громадянство, примусово усиновила їх у російські сім’ї та створила перешкоди для возз’єднання дітей з батьками та батьківщиною. Українські діти були викрадені російською державою після того, як їхніх батьків заарештувала російська окупаційна влада чи вбили під час вторгнення, або після розлучення з батьками в зоні активних бойових дій.

Міністерство оборони Великої Британії написало у мережі X, що російська окупаційна влада утримує у «таборах перевиховання» щонайменше 11 тисяч українських дітей. «За повідомленнями, щонайменше 11 000 українських дітей утримуються в 43 таборах перевиховання по всій Росії, за тисячі кілометрів від дому», – повідомили в міністерстві.

У Міноборони Британії підкреслили, що там порушується їхнє право на життя та свободу. Зазначається, що наведені дані грунтуються на інформації українських посадовців та доповіді Єльської лабораторії гуманітарних досліджень.

Принагідно нагадаємо, що за повідомленнями фахових джерел тисячі українських дітей примусово депортували у Білорусь. Хлопців і дівчат утримують таборах, де над ними знущаються, промивають мізки пропагандою і змушують проходити військову підготовку. До організації цих злочинів може бути причетний самопроголошений очільник Білорусі Аляксандр Лукашенка.

Схожі публікації

Залишити коментар