У боях за Україну загинув індіанець з Канади

від Стожари

25-річний Остін Латлін-Берсьє був мешканцем крі-нейського народу Опаскваяк в північному Манітобі. Він приєднався до українських захисників у березні 2022 року.

Про це повідомив Остап Скрипник, дорадник манітобської провінційної ради Конгресу українців Канади, на своїй сторінці у Facebook

Протягом двох днів Остін Латлін-Берсьє вважався зниклим безвісти, а 13 листопада його сім’ю повідомили про смерть Остіна.

Сестра чоловіка розповіла, що він вступив на службу до української армії у березні 2022 року, після того, як подорожував Європою та викладав англійську мову у Перу.

Військовою справою канадець зацікавився після того, як у 2018 році закінчив середню школу та взяв участь у програмі Bold Eagle для молоді корінних народів, яку проводить Збройні сили Канади, оскільки він був членом народності Опаскваяк Крі, традиційна територія проживання якої знаходиться на півночі канадської провінції Маніто.

У своєму Facebook-акаунті Латлін-Берсьє писав, що був у Португалії, коли Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну, і не міг перестати думати про те, як він може допомогти, навіть маючи обмежені можливості.

Я не міг просто стояти осторонь, поки суверенна країна зазнає нападу з боку авторитарного режиму. Бачити, як люди втрачають свої будинки і близьких, у той час як Росія без розбору вбиває мирних жителів і вчиняє військові злочини за військовими злочинами, це вкрай обурило“, – наголошував він.

“Він пожертвував усім, щоб допомогти, і заплатив найвищу ціну. Те, як він прожив своє життя безкорисливо і заради інших, є для такого хлопця маяком хоробрості. Він жив і віддав своє життя з честю. Він змусив нашу націю пишатися”, – наголосив старійшина племені Морін Браун.

Схожі публікації

Залишити коментар