США передадуть суду в Гаазі докази воєнних злочинів РФ в Україні – ЗМІ

від Стожари

Людиноненависницький режим росії продовжує на українській території вчиняти масові убивств, депортації, тортури і каліцтва, знищення цілих міст. Проте, назад дороги немає – терористичну росію буде притягнуто до відповідальності.

Президент Байден видав таємне розпорядження про передачу доказів російських військових злочинів в Україні до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Про це повідомляє New York Times із посиланням на поінформовані джерела.

Примітно, що посадовці, котрі знайомі з цим питанням, наголошують, що це свідчить про серйозні зміни в американській політиці. За словами чиновників, таке рішення Байдена перекреслює багатомісячний опір з боку Пентагона, який стверджував, що такий крок може створити прецедент, який дозволить переслідувати американських військових.

За даними видання New York Times, американські спецслужби зібрали інформацію, включаючи деталі про рішення російських чиновників навмисно завдати ударів по цивільній інфраструктурі в Україні та примусово депортувати тисячі українських дітей з окупованої території. NYT зазначає, що Штати вже ділилися деякими з цих доказів з українськими прокурорами, але утрималися від надання їх Гаазі.

Схожі публікації

Залишити коментар