Естонія схвалила засади використання заморожених активів Росії для підтримки України

від Стожари

Цивілізований світ заявив про повну підтримку пропозиціям щодо створення міжнародного механізму для реєстрації збитків, завданих росією. Українська сторона разом із партнерами продовжує посилювати роботу з використання заморожених активів РФії для відновлення України.

Уряд Естонії схвалив засади використання заморожених активів Росії для підтримки України, повідомляє ERR.

Естонія є першою європейською країною, яка розробила таке правове рішення. Відповідні зміни до законодавства внесуть найближчим часом.

Європейський союз працює над пошуком цього юридичного варіанту, але ми підготували юридичне рішення, за якого ми можемо використовувати заморожені активи Росії як країни-агресора та використовувати їх в якості компенсації для потреб відновлення України”, — заявив глава МЗС Естонії Маргус Цахкна.

За словами дипломата, МЗС Естонії найближчим часом внесе проект відповідної поправки до закону. У глобальному масштабі аналогічний захід також розроблено, наприклад, у Канаді. Крім того, у США зареєстровано законопроект про конфіскацію та передачу Україні активів Росії як репарацій за збитки від розпочатої російським президентом В. Путіним війни.

Схожі публікації

Залишити коментар