Як Україна повертатиме своїх учнів з-за кордону та як зарахують оцінки з предметів

від Стожари

Російська агресія проти України після лютого 2022 суттєво змінила освітній простір країни. Так, українські діти, які перебувають за кордоном, зобов’язані ходити у місцеві школи. В іншому разі їхні батьки платитимуть штраф. Аби не кидати навчання в українському закладі освіти, діти паралельно вчаться у рідних школах на сімейній формі навчання чи екстернаті. Окрім того, більшість дітей з України не володіє мовою країни перебування настільки, щоби навчатися у класах, які відповідають віку цих дітей.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, як наша держава повертатиме своїх учнів з-за кордону. При цьому назвав дві крайності. Так, очільник МОН заявив, що поступово втрачається зв’язок з українськими учнями, які через війну виїхали за кордон. Ці діти просто випадають з поля зору Міносвіти. Другою крайністю є те, що учні за кордоном перестають опановувати українську програму. Або змушені вивчати дві програми паралельно – закордонну і українську. Проте діти через це колосально перевантажені.

Ми маємо розробити алгоритм зарахування академічних результатів дітей з тих шкіл, де навчаються українські школярі, за всіма універсальними предметами. Я вкотре повторюю: ми можемо довіряти європейській, американській, канадській освіті в математичній, природничих та інших дисциплінах. Єдине, що ми маємо зберегти, це історія України, українська мова та література”, – переконаний міністр О. Лісовий.

За словами міністра Лісового, дуже важливо перезавантажити зміст і форму викладання цих дисциплін. Багато в чому українські методики відрізняються від провідних світових. Підготовлено за матеріалом повідомляє “24tv.ua”

Схожі публікації

Залишити коментар