У Празі відзначили День Соборності України живим ланцюгом на Карловому мосту

від Стожари

У неділю, 22 січня, в Україні відзначали державне свято – День Соборності. Українці за кордоном також долучилися до символічного святкування річниці підписання Акту злуки.

Так, українська громада разом з чеськими друзями об’єдналася в історичному центрі Праги з нагоди святкування Дня Соборності України. Сотні людей, що прийшли на Карлів міст, утворили живий ланцюг і розгорнули національні прапори. Організатором акції виступило посольство України у Празі.

Сьогодні, коли Україна героїчно чинить опір російському ворогові, ми зібралися разом, щоб підтримати право України вільно обирати свій шлях розвитку та висловити підтримку нашим військовим та подякувати дружній Чехії за всебічну допомогу нашій державі. Від імені Посольства України в Чеській Республіці, як головного організатора акції, щиро дякуємо всім за участь та вітаємо з Днем Соборності України“,– йдеться в заяві дипломатичної місії України в Чехії.

Також, українська громада разом з чеськими друзями записали відеопривітання з нагоди свята:

Також читайте про те, як українці в еміграції святкували 22 січня, організовувавши на чужині численні урочисті та святкові академії, різні культурні заходи, у тому числі й театралізовані дійства.

10 цікавих фактів про День Соборності України.

Вам також буде цікавий матеріал з нашого архіву: 22 січня 1919 року. Акт Злуки. Як це було. Фінансова система та гроші соборної України.

Схожі публікації

Залишити коментар