У боях за Україну загинув австралієць, який велике українське серце

від Стожари

«Поховайте мене так, щоб я бачив схід Сонця», – австралійський доброволець Сейдж О’Доннел, він мріяв одружитися і жити в Рівному

В боях під Бахмутом загинув 24-річний австралійський доброволець Сейдж О’Доннел із позивним Дон «Чайка», який захищав Україну в лавах «Іноземного легіону».

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну доброволець приїхав в Рівне і одразу закохався в це місто.

«Я ніколи так не плакав, як зараз, коли гинуть наші хлопці. Спочатку Кшиштоф. Тепер – Дон. Сейдж О’Доннел його ім’я… Він з Австралії. Як він вірив, що коли закінчиться війна, то буде жити тут, з нами в Рівному. Як він любив усіх нас, Рівне, Україну», – сказав Іван Пантюх командир однієї з рот рівненського ДФТГ.

«Ми сиділи якось і він розказував мені про свої плани на «після війни», а потім враз каже: «Але, якщо я загину, то поховайте мене тут, в Рівному. Так, щоб я бачив, як сходить Сонце», – згадує командир.

Департамент закордонних справ і торгівлі Австралії опублікував слова матері Сейджа.

«Сейдж обрав діяти, бо був сповнений емпатією до українського народу та відчував несправедливість до того, що відбувається. Він закохався в Україну та її культуру, був зворушений гостинністю та добротою українців», – згадує матір загиблого воїна.

Перекладачка Сейджа О‘Доннела, Катерина Деркач, оприлюднила на Facebook лист, який захисник України залишив на випадок, якщо з ним щось станеться.

Розуміючи можливість своєї загибелі, Дон написав листа, який починається словами: «Для всіх, з ким я зустрічався, аби ви знали: у мене не вийшло повернутися. Але я пишу цього листа…», «Ви [українці] навчили мене любити та бути любимим, людьми та Богом. Навіть у важкі часи, коли багато з вас страждали, ви допомагали мені».

Ось сам лист Дона «Чайки» англійською.



Дякуємо кожному, хто покинув свої затишні домівки, та став на захист України в ці вирішальні часи.

Дякуємо тобі, Сейдже О‘Доннелу! Вічна та світла пам’ять Герою!

Схожі публікації

Залишити коментар