Освітній омбудсмен застерігає, що організації РФ за кордоном маскуються під українські суботні школи

від svit_admus

Батьків, які разом з дітьми виїхали з України через війну, закликали бути обережними у співпраці з громадськими організаціями та суботніми школами.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов наголошує, що вже є зафіксовані факти, коли російські школи та організації “руського міра” видають себе за українські та контактують з дітьми, які вимушено знаходяться за кордоном.

“Такі школи можуть приховуватися під українською символікою, а їхні працівники та учні – навіть носити вишиванки”, – наголосив Горбачов.

Омбудсмен також розповів, чому така співпраця – небезпечна:

  • керівники гібридних організацій збирають інформацію щодо особових даних українських переселенців за кордоном та їхніх родин в Україні;
  • чинять пропагандистський вплив та дезінформують українських дітей та їхніх батьків.

Щоб уникнути небезпечного впливу гібридних шкіл, Сергій Горбачов наполегливо рекомендує дорослим звертатися за детальною інформацією щодо діяльності українських організацій до посольств України у країнах вашого перебування.

Раніше на сайті освітнього омбудсмена опубліковано детальну інформацію щодо освітніх можливостей для дітей, які вимушено опинилися за межами України через військовий напад росії на Україну.

Схожі публікації

Залишити коментар