Білоруси боронять Київ

від svit_admus

Більше двох десятків білорусів які відчули на собі що таке “кайдани режиму” боронять столицю України від російських військ.

Наразі, Київ продовжує тримати оборону. На вулицях столиці лунають вибухи та стрілянина. Українські військові успішно відбивають атаки ворога. На проспекті Перемоги українці відбили атаку на військову частину. Окрім того, біля станції метро Берестейська військові знищили колону російської техніки, зокрема танк.

Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме українська армія, – про це заявив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах та районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, — країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум. Вони не отримали жодної переваги над нами”, — сказав Зеленський.

Читайте також: У Токіо українці та друзі України вийшли на протест проти військового вторгнення Росії

За його словами, на вулицях, у небі Києва, у Василькові, Вишгороді, навіть у навколишніх полях тривала справжня битва за Київ.

“Ворог застосував проти нас усе: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант. Окупанти б’ють по житлових кварталах, у тому числі з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об’єкти”, — сказав Зеленський.

На жаль, за оперативними даними, від рук загарбників маємо 198 загиблих, з них 3 дітей, 1115 поранених, з яких 33 дитини.

Схожі публікації

Залишити коментар