Канадська акторка українського походження Кетрін Вінник публічно підтримала Україну

від svit_admus

На тлі новин про ймовірне вторгнення Росії в Україну, зірка серіалу “Вікінги” опублікувала у своєму Instagram фото, зроблене у Києві поряд з монументом “Батьківщина-Мати”. “Я стою на боці своєї Батьківщини – України”, – підписала фото Кетрін.

Влітку 2021 року знаменитість українського походження Кетрін Винник прилітала до Києва. Саме тоді й зроблено цю світлину.

У коментарях українці подякували знаменитості за стійку політичну позицію, а колеги Віннік по серіалу “Вікінги” та іноземні фанати висловили бажання прилетіти в Україну.

“Слава Україні! Дякую”, “Одного дня я хочу поїхати в Україну. Вітання з Мексики”, “Англійці на боці України”, “Дякуємо за підтримку”, “Спасибі, що пам’ятаєте своїх предків і своє коріння!”, – написали вони.

Катруся Вінницька, як її називають у сім’ї, народилася 17 грудня 1977 року в Етобіко на околиці Торонто. У неї ще є троє братів та сестра. Її предки – родом із Західної України, зокрема, Львівщини та Тернопільщини. Дідусь Володимир Вінницький, січовий стрілець, став одним з засновників та керівників організації колишніх Січових Стрільців у Канаді. Батьки зірки народилися в Німеччині, а потім емігрували до Канади. Мати Кетрін Леся – членкиня Управи відділу Конгресу Українців Канади в Торонто.

Під час перебування в Україні Кетрін Вінник (Катерина Анна Вінницька) розповіла, що в Канаді з родиною святкує традиційне Різдво. Вдома зі своїми рідними Вінник трішки розмовляє українською та співає відомі пісні, зокрема, “Червону руту”. Окрім цього, акторка у Торонто займалася в українській скаутській організації “Пласт”, а також щонеділі ходила до тамтешньої української школи імені Цьопи Паліїв.

Крім “Вікінгів”, серед найвідоміших робіт акторки трилер “Захисник” із Ліамом Нільсоном й науково-фантастичний вестерн “Темна вежа” з Ідрісом Ельбою та Метью Макконахі.

Кетрін має чітку позицію щодо подій в Україні і завжди підтримує свою історичну батьківщину. “Україна переживає дуже важливі часи, – зауважила вона в одному з інтерв’ю. – Дуже важливо, що українці тримаються один-одного, борючись за свободу та демократичні цінності. Сильно вболіваю за і підтримую її прагнення. Вірю, що це все зробить Україну сильнішою, і все завершиться тріумфом”.

Схожі публікації

Залишити коментар