Спілка освітян української діаспори запрошує на конференцію про українську мову у школах діаспори

від Стожари

Спілка освітян української діаспори (СОУД) запрошує на конференцію «Українська мова як успадкована в школах діаспори: досвід викладання та створення навчальних матеріалів», яка продовжує цикл конференцій до 30-річчя незалежності України «Збереження української мови та культури в діаспорі».

Про це йдеться на сторінці події у Фейсбук.

“Продовжуємо цикл конференцій до 30-річчя Незалежності України «Збереження української мови та культури в діаспорі»,- йдеться у повідомленні.

Час проведення: ​неділя, 12 грудня о 18:00 – 19:00 UTC+02.

Організатор: Спілка освітян української діаспори. За підтримки нашого партнера: Український культурно-освітній центр у Норвегії

Мета циклу конференцій: об’єднати зусилля діаспорних інституцій, українських громад, освітніх закладів, зацікавлених у збереженні та розвитку української мови та культури в закордонні, для активної безпосередньої участі в процесі становлення діаспори нового покоління.

Для участі у цій конференції ми запросили чудову спікерку із солідним досвідом викладацької діяльності. Пані Христина Піхманець, заступниця директора суботньої школи Українознавства (США), пояснить різницю між викладанням української як рідної, як іноземної та як успадкованої, ознайомить учителів діаспори з основними характеристиками української мови як успадкованої (УМУ), поділиться своїм новаторським підходом до викладання УМУ та авторськими навчальними матеріалами.

Схожі публікації

Залишити коментар