Франція готова захищати Україну у разі агресії Росії. Телефонна розмова Макрона і Путіна

від Стожари

Президент Франції Еммануель Макрон нагадав президенту Росії Володимиру Путіну позицію Парижа щодо готовності захищати суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомляє УНІАН.

Як повідомляється, лідери країн провели телефонну розмову напередодні ввечері.

“Президент Франції нагадав про нашу готовність захищати суверенітет та територіальну цілісність України”, – процитувало агентство неназваного радника Макрона.

Разом з тим зазначається, що сайт Кремля повідомляє, що Путін в ході цієї розмови вчергове висловив невдоволення навчаннями НАТО у Чорному морі:

“Володимир Путін звернув увагу на провокаційний характер проведених США і низкою їх союзників масштабних навчань в Чорному морі, що підвищує напруженість у відносинах між Росією і НАТО”.

Крім того, президенти обговорили напружену ситуацію на кордоні Білорусі з країнами Євросоюзу: “Путін підкреслив доцільність обговорення виниклих проблем безпосередньо між керівництвом країн ЄС та Білорусі”.

Скупчення російських військ біля кордонів України

На початку листопада в західних ЗМІ почала з’являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщенні російських військових до кордону з Україною.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що РФ зосередила біля кордонів України та на окупованих територіях угруповання військ чисельністю 90 тисяч осіб.

Державний секретар США Ентоні Блінкен попередив, що Російська Федерація зробить серйозну помилку, якщо спробує захопити нові території в Україні, як зробила це у 2014 році, коли захопила Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей.

Схожі публікації

Залишити коментар