УЄФА представив офіційний логотип Євро-2024

від Стожари

В Берліні на “Олімпіаштадіоні” УЄФА представив бренд чемпіонату Європи з футболу 2024 року.

У логотипі Євро-2024 поєднуються шість кольорів, загальних для всіх 55 прапорів європейських країн, об’єднані в різних комбінаціях у формі даху головної арени турніру, а також обриси берлінського Олімпіаштадіону, де відбудеться фінальний матч. У самому центрі емблеми розташований знаменитий трофей Анрі Делоне, а 24 кольорові смуги навколо символізують 24 учасників фінальної стадії Євро-2024.

“Бренд просуває ідею Євро, відкритого для всіх і заохочує різноманіття. Футбол – область, де кожен повинен відчувати себе як вдома, і запуск бренду став першим кроком на шляху до облаштування цього дому на Євро-2024 в Німеччині. Активи бренду – від логотипу до візерунків і відео – віддають належне різноманітності уболівальників і європейського футболу “, – йдеться в повідомленні пресслужби УЄФА.

Гасло турніру “Об’єднані футболом. Разом у самому серці Європи” підсилює ідею згуртованості, єдності та відкритості. Цей слоган використовувався організаторами під час подачі заявки на проведення Євро-2024 і погоджений приймаючими містами.

Крім того, кожне місто: Берлін, Гамбург, Гельзенкірхен, Дортмунд, Дюссельдорф, Кельн, Лейпциг, Мюнхен, Франкфурт і Штутгарт – обрало одну свою пам’ятку, яка буде красуватися на логотипі міста.

У рамках Євро-2024 в червні-липні 2024 року відбудеться 51 матч. Матчі чемпіонату Європи 2024 року будуть відбуватися в Берліні, Кельні, Дортмунді, Дюсельдорфі, Франкфурті, Гельзенкірхені, Гамбурзі, Лейпцигу, Мюнхені та Штутгарті. А повний розклад ігор буде затверджено на початку 2022 року.

Відзначимо, що в 1988 році в Німеччині вже проходив чемпіонат Європи. Також там проводили чемпіонати світу – в 1974 і 2006 роках.

Схожі публікації

Залишити коментар