Футболісти збірної України заговорили українською

від Стожари

Напередодні матчу з Англією гравці Збірної України перейшли на українську в соцмережах та під час публічних виступів.

Так, футболісти Руслан Малиновський та Роман Яремчук, відповідаючи на запитання журналістів про підготовку до гри, пояснювали деталі українською, а оскільки було дуже багато запитань від журналістів з Англії, тому наші легіонери відповідали “по-європейськи”, вільно переходячи на англійську.

Дописи українською також з’явилися в Instagram українських футбольних зірок Георгія Бущана, воротаря донецького «Шахтаря» Андрія Пятова, Андрія Ярмоленка, який постом підтримав травмованого на полі колегу Артема Бєсєдіна, Сергія Сидорчука, Андрія Трубіна й Артема Довбика.

Після матчу української збірної зі Швецією українська письменниця Лариса Ніцой назвала «московитом» і «марсіанином» гравця Артема Довбика, який на прес-конференції відповідав на запитання російською мовою. Письменниця звернула увагу, що Довбик – з Черкащини, де тамтешні мешканці переважно україномовні. Після того, Лариса Ніцой написала, що їй подзвонив Артем Довбик, вони довго говорили й вона розповідала йому, що українській зірці і герою неприпустимо говорити в публічному просторі неукраїнською мовою.

Пізніше мовний омбудсмен Тарас Кремінь підтвердив, що українські спортсмени й тренери під час публічних виступів, коментарів або прес-конференцій повинні говорити державною мовою.

Збірна України вперше в історії грала в плей-офф чемпіонату Європи й вперше вийшла в 1/4 фіналу. Артем Довбик забив дебютний гол за збірну України.

Читайте також: Артем Довбик: що відомо про героя гри Україна-Швеція, який вивів збірну в 1/4 Євро-2020.

Нагадаємо, збірна України зустрінеться в 1/4 Євро з Англією. Гра пройде у суботу, 3 липня, у Римі на “Стадіо Олімпіко” (початок – о 22:00 за Києвом). Україна зіграє третій матч на Євро без армії фанатів та за численної підтримки української діаспори. Як відомо, офіційно на території Італії проживає близько 30 тисяч британських громадян, а українських – у вісім разів більше, понад 240 тисяч. То ж очікується що Рим в цей день заполонять синьо-жовті кольори.

Читайте та дивіться відео, як українська діаспора зустрічала збірну України у Римі.

Схожі публікації

Залишити коментар