Дітей та молодь діаспори запрошують взяти участь у конкурсі відеопроєктів «Вивчати українську – круто!»

від Стожари

Юних діаспорян запрошують взяти участь у конкурсі відеопроєктів «Вивчати українську – круто!».

Український культурно-освітній центр у Норвегії, Спілка Українських Освітян Діаспори (СУОД) за сприяння Посольства України в Королівстві Норвегія оголосили Міжнародний конкурс відеопроєктів «Вивчати українську – круто!» для дітей та підлітків, які проживають за кордоном.

“Відкрити власний родовід, опановуючи мову своєї історичної батьківщини, пізнати красу і велич України, а багатство її культурних традицій (не тільки з туристичних довідників для іноземців) у цікавих пізнавальних формах можна прирівняти до чудового екскурсу чи до читання захоплюючої книги”, – йдеться у повідомленні організаторів на сторінці у Фейсбук.

Як зазначається, творче завдання конкурсантів полягатиме у вмінні цікаво й переконливо донести до уявного співрозмовника/глядача

– ЩО мотивує вивчати українську мову

– ХТО допомагає в цьому

– ЧОМУ це важливо

– поділитися враженнями про свою українську школу, адже вона займає важливе місце у житті школяра;

– взяти змістовне інтерв’ю в людини, яка допомагає юному діаспорянину підтримувати та зміцнювати мотивацію до вивчення української мови. Хай це слугує заохоченням уявних глядачів брати приклад з тих, хто дбає про власний всебічний розвиток;

– відкрити шлях до спілкування з українськими однолітками, що проживають у різних країнах світу.

Організатори підкреслюють, що юні діаспоряни матимуть змогу виграти цінні нагороди та показати, що вивчати українську – це дійсно круто!

“Прагнемо зробити школу своєрідним майданчиком, з якого відкривається захоплююча панорама мови та культури України. Учительська та батьківська місія у вивченні мови та культури – вагома та неповторна. Коли діти захоплено розповідатимуть про свої враження, ділитимуться власними думками та спостереженнями, радітимемо, що мета досягнута!”, – йдеться у повідомленні.

У положенні конкурсу зазначається, що участь в ньому можуть взяти діти та молодь віком від 11 до 17 років включно, які проживають за межами України та навчаються в українських школах за кордоном.

Конкурсантам необхідно подати на розгляд журі відеоролики у форматі MPEG4 HD тривалістю до 5 хвилин на тему мотивації вивчення української мови, хто допомагає в цьому, чому це важливо. Підлітки також можуть представити свою українську школу, взяти інтерв’ю в людей, які допомагають їм підтримувати та зміцнювати мотивацію до вивчення української мови.  

Для участі в конкурсі учителю/директору української школи за кордоном чи батькам/опікунам потрібно заповнити відповідну реєстраційну анкету та надіслати конкурсну роботу на електронну адресу [email protected].

Переможці будуть визначені в двох вікових категоріях: вікова категорія 11-14 років (1,2,3 місце) та вікова категорія 15-17 років (1,2,3 місце).

Організатори прийматимуть роботи до 8 серпня 2021 року, а переможців оголосять 24 серпня 2021 року, у День 30-річчя проголошення Незалежності України.

Нагадаємо, Українці Норвегії взяли участь у І Міжнародному фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці

Схожі публікації

Залишити коментар