Українці Норвегії взяли участь у І Міжнародному фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», присвячений Лесі Українці

від Стожари

Завершився І Міжнародний (VII Всеукраїнський, XVII Всекримський) фестиваль-конкурс учнівської та студентської творчості «Змагаймось за нове життя!», що присвячений Лесі Українці (Ларисі Петрівні Косач-Квітці) – видатній українській письменниці та громадському діячу, одній з найяскравіших зірок національної та світової культури.

Навколо постаті геніальної поетеси об’єдналися тисячі дітей та студентів з усієї України (учасниками є представники всіх областей України та Криму), а також представники Норвегії, Італії, Бразилії, Португалії, Грузії, Німеччини, Об’єднаних Арабських Еміратів (Дубай), Молдови, Польщі, Росії, Казахстану, Канади, Туреччини. У семи номінаціях конкурсу змагалися більше сімнадцяти тисяч учасників, а загальна кількість причетних до цієї події склала (за приблизними підрахунками організаторів) більше ніж п’ятдесят тисяч поціновувачів Лесі Українки та дитячої творчості.

Організатори оголосили переможців конкурсу:

1 місце – Омелян Кирилюк

2 місце – Мішель Шіманель

Член журі: Ніна Хаґен. Осло, Норвеґія. висловлює вдячність організаторам конкурсу, голові оргкомітету Тетяні Миколаївні Захаровій, майстриням – лялькаркам діаспори і України за популяризацію ”Лісової пісні” – керівник Tato Zolo, та всім учасникам.

“Подяка учасникам з Норвеґії: Марійка Øien, Аврора Сюнде, Єгор Євдюхін, Маргарiта Приходько – всі з міста Осло, Норвегія. за малюнки до вірша Лесі Українки: сестрам Людмила Конотоп та Каролінє Конотоп. Подяка мамі Мілади (Liudmyla Luchynska) за поетичні читання “Твої листи завжди пахнуть зів’ялими трояндами”, зазначає Ніна Хаґен.

“За минулі роки я отримала неабиякий досвід участі наших учнів в конкурсі «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці. Конкурс притягує до себе, робить велику справу. І жодного байдужого. Цього року я спробувала подивитись на всіх учасників неупередженим, чужим, доброзичливим поглядом. Боялась обминути увагою достойне, недооцінити справді вартісне. Як член журі конкурсу я підійшла до своєї справи відповідально. Мушу зізнатися: було нелегко”, – додає Ніна Хаґен. Осло, Норвеґія.

Схожі публікації

Залишити коментар