СКУ привітав Пласт з річницею заснування організації

Світовий конґрес українців привітав пластунів по всьому світі з відзначенням 109-тої річниці Дня першої Пластової присяги.

Про це повідомляє прес-слжба СКУ у Фейсбуці.

Відомі діячі української діаспори в різний час належали до лав цієї організації, зокрема економіст Богдан Гаврилишин, співачка Квітка Цісик, астронавтка Гайдемарі Стефанишин-Пайпер і віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд.

Світовий конґрес українців подякував Пласту за те, що організація продовжує виховувати наступні покоління українських лідерів і опублікував відео, у якому йдеться про інструктора юнацтва в Пласті Олеся Микиту, який допомагає Ілону Маску забезпечити всю планету безплатним інтернетом.

Пан Микита уже 5 років працює у компанії Space X у Сіетлі інженером проєктувальником системи Starlink. Олесь – онук іммігрантів. Він, як і його батьки, народився в Америці, але попри це вони залишилися українцями.

«До пласту Олесь потрапив у шість років, нині це найстарша скаутська організація, що об’єднує понад 10 тисяч пластунів з України та Української діаспори. Один з основних принципів пласту – повага та рівність. У пласті діти пізнають природу та життя серед природи. За понад вікову історію пласт виховав тисячі українських лідерів по всьому світу, але тільки у 2019 році організація отримала державне визнання в Україні», – йдеться у відео.

Зауважується, що Світовий конґрес Українців разом з іншим організаціями наполягав на голосуванні відповідного закону.

«Пласт, спілка української молоді, Союз українських студентів Канади, Світовий конґрес українських молодіжних організацій – всі вони різні, зі своїми традиціями та історією, але саме вони виховують українців, які змінюють світ на краще», – наголошується у привітанні.

Як ми раніше писали, Лагерту із серіалу “Вікінги” зіграла українка, що в дитинстві належала до «Пласту».

Схожі публікації

Залишити коментар