Україномовний аудіогід з’явився у двох турецьких музеях

В Туреччині у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі почали працювати нові україномовні аудіогіди.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган та першої леді України Олени Зеленської.

Україномовний аудіогід з’явився у двох турецьких музеях

Варто зазначити, це вже четвертий та п’ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Також планують відкрити україномовні аудіогіди в музеї Святого Миколая в місті Демре та в Археологічному музеї в Анталії, а також в музеї Мевляни в Коньї.

Впровадження аудіогідів українською є частиною напрямку культурної дипломатії. Крім того, у 2021 році планується запуск аудіогідів у:

  • Лондонському Тауері,
  • Версальському палаці,
  • Національному природознавчому музеї в Берліні,
  • Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі,
  • Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Середньовічна Галатська вежа – одна з найяскравіших історико-архітектурних пам’яток міста і символ Стамбула. Розташована у європейській частині міста на високому пагорбі району Галата. Галатська вежа включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Музей анатолійських цивілізацій – головний історико-археологічний музей Туреччини. У ньому зібрано близько 195 000 артефактів анатолійської історії. Завдяки своїм унікальним колекціям музей перебуває у топі рейтингу найкращих музеїв світу.

Як повідомлялося, україномовний аудіогід з’явиться у Національному музеї Катару.

Схожі публікації

Залишити коментар