Україномовний аудіогід з’явився у двох турецьких музеях

В Туреччині у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі почали працювати нові україномовні аудіогіди.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган та першої леді України Олени Зеленської.

Варто зазначити, це вже четвертий та п’ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Також планують відкрити україномовні аудіогіди в музеї Святого Миколая в місті Демре та в Археологічному музеї в Анталії, а також в музеї Мевляни в Коньї.

Впровадження аудіогідів українською є частиною напрямку культурної дипломатії. Крім того, у 2021 році планується запуск аудіогідів у:

  • Лондонському Тауері,
  • Версальському палаці,
  • Національному природознавчому музеї в Берліні,
  • Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі,
  • Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Середньовічна Галатська вежа – одна з найяскравіших історико-архітектурних пам’яток міста і символ Стамбула. Розташована у європейській частині міста на високому пагорбі району Галата. Галатська вежа включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Музей анатолійських цивілізацій – головний історико-археологічний музей Туреччини. У ньому зібрано близько 195 000 артефактів анатолійської історії. Завдяки своїм унікальним колекціям музей перебуває у топі рейтингу найкращих музеїв світу.

Як повідомлялося, україномовний аудіогід з’явиться у Національному музеї Катару.

Схожі публікації

Залишити коментар