В Україні запустили чат-бот для скарг про порушення споживчих прав

від Стожари

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот, тож тепер українці мають змогу поскаржитися на порушення їхніх прав за кілька кліків.
Про це розповів Владислав Магалецький, голова відомства.

«Зараз ми приділяємо багато уваги діджиталізації процесів. Оскільки захист прав споживачів є одним із ключових напрямків нашої діяльності, нашим завданням було створення зручного інструменту комунікації. Сподіваюся, українці будуть активно користуватися цим інструментом для захисту своїх прав. Адже тепер не потрібно надсилати листи або втрачати час у чергах на прийом», — зазначив він.

Чат-бот є одним із компонентів системи Е-споживач. Скористатися ним можна у додатку Telegram за посиланням: @derzhspozhivsluzhba_bot.

Для того, щоб залишити звернення, потрібно вказати дані заявника, обрати тип звернення (заява, скарга, пропозиція) та викласти суть питання. Після цього, залежно від суті звернення, необхідно відповісти на додаткові питання. До заяви можна додавати фото або документи.

За словами Анатолія Вовнюка, заступника голови Держпродспоживслужби, після завершення тестового періоду можливе вдосконалення функціоналу чат-боту.

«Ми хочемо, щоб цей інструмент був зручним для користувачів, тому аналізуватимемо, наскільки активним та ефективним буде його використання», — запевнив він.

Нагадаємо, наукову гордість України – Любомира Романківа – нагородили в США. Романківа називають «українським Ілоном Маском», а без його винаходів могло не відбутися й таких світових гігантів комп’ютерної індустрії, як компанія Apple. Його внесок у світову науку давно визнано у всьому світі. За весь час лише двох українців було внесено до Зали слави США – Ігоря Сікорського й Любомира Романківа

Схожі публікації

Залишити коментар