В Онтаріо обрали голову провінційної ради Конґресу українців Канади

Рада провінції Конґресу українців Канади в Онтаріо під час онлайн-засідання загальних зборів обрала новий склад Онтарійської провінційної ради КУК на чолі з Тарасом Багрієм.
Про це повідомляється на сторінці Конґресу у Фейсбук.

З цієї нагоди Конґрес українців Канади висловив свої вітання.

Про діяльність Онтарійської провінційної ради КУК за останні два роки розповів її голова Богдан Винницький. Через пандемію та численні обмеження робота перейшла у віртуальний режим, але не припинялася, пише Міст-онлайн.

Варто зазначити, пан Тарас Багрій – відомий громадський діяч української діаспори в Канаді, президент КУК (відділ Торонто) у 2014-2020 роках. 2020 року він був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня з нагоди Міжнародного дня волонтерів.

В Онтаріо обрали голову провінційної ради Конґресу українців Канади

Серед завдань, які КУК планує вирішити найближчим часом, п’ять основних напрямків роботи:

Перший — розбудова українських громад провінції Онтаріо, в якій живе на загал 370 440 українців. Це найчисленніша громада наших земляків з усіх провінцій Канади. Для цього варто опертися на потужний ресурс, яким є українські церкви, культурно-просвітницькі товариства й інші українські громадські організації. Зараз у провінції є 22 міста, де ще немає осередків КУК. Приміром, у місті Тандер-Бей є дві українські церкви, два українських танцювальних колективи, а також відділення «Української кредитової спілки». Тобто, є всі умови для створення осередку.

Другий напрямок — заохочення та мотивація громадських активістів. Для цього доцільно встановити нагороду Онтарійської провінційної ради КУК, розробити та затвердити відповідне положення, виділяти кошти.

Третій напрямок — створити проєкт, в якому були б задіяні всі провінційні осередки КУК.

Четвертий напрямок — активна взаємодія зі засобами масової інформації, розроблення дієвого вебсайту, сторінок у Facebook і Twitter, і наповнення їх актуальною та цікавою інформацією. Значення електронних засобів комунікації та соціальних мереж в умовах нової реальності неухильно зростає і цю потугу необхідно використовувати максимально.

П’ятим напрямком має стати тісна співпраця з провінційним урядом Онтаріо.

Як повідомлялося, Конґрес українців Канади повідомив про проєкт опитування громадської думки з метою залучення до української громади усіх поколінь, а особливо молоді та новоприбулих українців, та визначення курсу на майбутнє.

Схожі публікації

Залишити коментар