Цей світ залишила Ярослава Галик – голова Світової федерації українських лемківських об’єднань

У четвер, 25 березня, на 67-му році життя від ускладнень після коронавірусної хвороби відійшла у вічність голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Ярослава Галик.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила попередня очільниця СФУЛО Софія Федина.

«Зі скорботою повідомляю, що на 67 році життя від ускладнень після коронавірусу відійшла у засвіти голова Світової Федерації Українських Лемківських Об’єднань Ярослава Галик», – написала пані Федина.

Ярослава Іванівна Галик народилася на Прикарпатті 6 серпня 1953 року в селі Терновиця Тисменицького району в родині депортованих українців-лемків. Закінчила Івано-Франківське медичне училище та Чернівецький державний університет, біологічний факультет. Працювала медичною сестрою Ворохтянського кістковотуберкульозного санаторію «Черемшина», вчителем біології та хімії Кремінцівської восьмирічної школи, екскурсоводом Ворохтянського бюро подорожей та екскурсій, лікарем-лаборантом, пізніше – директором пансіонату при медичному реабілітаційному центрі «Кремінці» МВС України.

Перебувала у трудовій еміграції в Росії (Тюмень – 1996) та Франції (Париж – 2000 – 2006). Багато подорожувала країнами Європи й Близького Сходу. З 1971 року живе і працює на Гуцульщині (Ворохта, Татарів, Яремче).

У 2009 році вийшла її книга «Лемківщина – край наших предків». У 2012 році побачила світ її книжка «Маленька українка у великому Парижі». У 2013 році вийшла з друку третя її книжка – «Світло очей моїх».

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року цей світ залишила волонтерка Людмила Григорівна Твердохліб, яка останні роки свого життя присвятила допомозі українським воїнам.

Схожі публікації

Залишити коментар