Українки вперше в історії перемогли на ЧЄ зі спортивної гімнастики в командному багатоборстві

19 грудня на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики в командному багатоборстві жіноча збірна України була нагороджена «золотом». Такого результату українські спортсменки досягли вперше в історії цього виду спорту.

Про перемогу дівчат повідомив Національний олімпійський комітет України.

Україну на змаганнях у турецькому місті Мерсін представляли Діана Варінська, Анастасія Бачинська, Ангеліна Радівілова, Єлизавета Губарева та Анастасія Мотак.

За підсумками змагань українська збірна здобула 154,663 бала — це на менш як 0,2 бала більше, ніж у румунок, які фінішували другими й до цього були фаворитками змагань. «Бронзу» здобула збірна Угорщини (151,597 бала).

Варто зазначити, що для України це перше «золото» на командних змаганнях чемпіонатів Євро зі спортивної гімнастики в історії й перша медаль на змаганнях із 2004 року (тоді українки посіли друге місце, а до того здобували по дві «бронзи» й «срібла»).

Що ж стосується «золота» загалом, то востаннє його отримувала Яна Дем’янчук у 2009 році як чемпіонка Європи. До сьогоднішньої перемоги в активі українських гімнасток було загалом 11 золотих медалей.

Нагадаємо, також нещодавно на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики в турецькому Мармарисі чоловіча збірна України виграла “золото” в командній першості. Загалом українці вибороли 15 нагород, зокрема й п’ять золотих, що стало найкращим результатом у командному заліку. Це стало найуспішнішим виступом української команди на Євро в історії.

Схожі публікації

Залишити коментар