Новорічний дитячий квест вдома: Казкове свято для малечі в умовах карантину

У світі ще досі триває складна ситуація з захворювання на COVID-19. Проте незабаром усі ми будемо зустрічати Новий 2021 рік, і, звичайно, хотілося б, щоб святкування пройшло у святковій та веселій атмосфері.

Більшість із нас, особливо родини із дітьми, вважатимуть за краще поберегтися та уникнути місць масового скупчення людей. Проте дуже важко буде втриматися від того, аби не завітати до родичів, або хоча б вдома не зібрати своїх найкращих друзів.

Отже, для сімейного свята ми пропонуємо самостійно організувати домашній квест! Вам знадобиться лише заздалегідь підготувати весь необхідний реквізит, та розкласти все по місцям за сюжетом і завданнями. Виготовити його нескладно та не дуже затратно. Нижче ми подаємо проілюстроване викладення сюжету авторського квесту “Легенда про чарівний крижаний кристал” та орієнтовний перелік потрібних матеріалів і речей.

У проходженні квесту можуть брати участь, орієнтовно, від однієї дитини до шести (у віці приблизно 6-10 років). А усі дорослі, гарантовано отримають масу задоволення, спостерігаючи за малечею та фіксуючи святкове дійство на фото і відео камери.

Тепер складемо перелік тих речей і матеріалів, які можуть знадобитися для оформлення такого квесту (зауважимо, що ви самі можете все трохи творчо видозмінити, переоформити та перефразувати під свою квартиру та умови).

  • костюм легко зробити зі шматка синтепону (просто зашивши трохи на плечах, підперезавши його та додавши 2-3 сніжинки-гудзика). А ніс-морквину можна зшити з трикуткинка помаранчевої тканини, зав’язавши його на стрічечку. Під все це дитина може одягти білу футболку з довгим рукавом. Підберіть їй гарні шапочку, шарфик та капці;
  • роздрукуйте та оформіть у листівочки усі завдання, підказки та намалюйте уламки сніжинки;
  • візьміть господарську фольгу, наліпіть з неї бурульки та розклейте їх скотчем по хаті;
  • для виготовлення сніжкок вам теж знадобиться господарська фольга – основу краще зкомкати з газет, а зовні обгорнути фольгою;
  • розмалюйте та прикрасьте морозними візерунками вікна;
  • кучугури снігу – це можуть бути просто вата чи синтепон;
  • заздалегідь розкладіть морозиво у вазочки (підказку можна покласти в малесенький пластиковий пакет, що закривається, або в коробочку з шоколадного яйця з сюрпризом);
  • розсадіть на стільці біля дверей м’які іграшки звірів середнього розміру (3-5);
  • підготуйте Діда Мороза із мішком;
  • продумайте й усі інші місця у вашій квартирі, де ви зможите заховати підказки, вкажіть ці свої місця у підказках (в нашому випадку це були – книга на зимову тему, світильник у формі засніженого будиночка, кришталева ваза…)
  • оберіть собі “північне сяйво” – єбагато видів подібних новорічних ліхтариків, що створять казкову атмосферу.

Якщо вам сподобалася така ідея квесту, наша редакція інформаційного порталу української діаспори “Стожари” буде рада побачити фото ваших сніговичків та відгуки на нашій сторінці у Facebook!

Щиро бажаємо вашим родинам творчого натхнення, чудового настрою, радісних новорічних свят та чарівного і казкового Нового року!

Схожі публікації

Залишити коментар