Три українські стартапи для здоров’я та екології перемогли у престижному конкурсі

У рамках фіналу менторської програми Polish-Ukrainian Startup Bridge (PUSB) обрали три найбільш перспективних стартапи з усієї України.

Про це повідомляє LIGA.Tech.

Перше місце і 30 000 злотих зайняв проєкт, який надає психологічну підтримку і допомагає у вирішенні життєвих проблем, говориться в прес-релізі PUSB.

Метою Polish-Ukrainian Startup Bridge є визначення кращих бізнес-ідей з різних міст України та забезпечення кращим з них прямий контакт з представниками польських інвестиційних фондів. Відзначається, що в конкурсі взяли понад 60 стартапів, 20 з яких дійшли до фіналу.

“Журі в складі представників фондів венчурного капіталу та Фонду Співробітництва оцінювало стартапи на основі таких критеріїв, як бізнес-потенціал, масштабованість, компетентність і повнота команди, а також спосіб презентації самого проєкту”, – говорить Кшиштоф Гроховский, провідний експерт Polish-Ukrainian Startup Bridge.

Перше місце з призовим фондом в 30 000 злотих ($ 7 650) зайняв стартап Elomia – віртуальний психолог, який надає швидку онлайн-допомогу без необхідності виходити з дому.

Друге місце і 10 000 злотих ($ 2 550) отримав стартап RE-leaf PAPER, ідея якого полягає в виготовленні паперу і картону з опалого листя. 

Третє місце зайняв проект Caretech.Human – рішення, яке дозволяє самостійно контролювати і виявляти такі захворювання, як діабет, рак товстої кишки, захворювання органів травлення та інші. Caretech.Human також отримав 10 000 злотих.

Як повідомлялося, оригінальний український стартап залучив понад 3 млн доларів інвестицій.

Схожі публікації

Залишити коментар