Незабаром вийде комп’ютерна гра про військових на Донбасі

В Україні створили гру про будні військових на Донбасі під назвою The Point of no Return. Проєкт заснований на реальних подіях і має на меті показати проблему ментальної ізоляції на війні.

Про це повідомляє The Village Україна з посиланням на Уніан.

Зазначається, що The Point of no Return не буде класичним військовим шутером – гра буде у жанрі симулятора ходьби з акцентом на атмосфері та декораціях. Головний герой буде спілкуватися зі своїм напарником по рації.

Проєкт розповідатиме історію одного солдата – від його рішення піти на війну до повернення додому та інтеграції в мирне життя. Розробники хочуть, щоб якомога більше людей могли зрозуміти тих, хто перебуває на передовій.

«Це історія про досвід ментальної ізоляції на війні (на Донбасі) й про те, як, з іншого боку, спілкування і друзі-провідники в цьому світі здатні згладити найважчі моменти», – коментує автор і геймдизайнер проєкту Олексій Фурман. Додає, що раніше він працював фотожурналістом і близько 2,5 років фотографував важкопоранених українських військових, які повертаються додому.

«Мета – розповісти за допомогою сучасних медіумів про важливі історичні ситуації, в яких опинялися люди. А також візуалізувати реальні локації, таким чином, щоб інші люди, що сидять вдома, могли краще зрозуміти досвід тих людей, які були на барикадах».

Над прототипом The Point of no Return працювали понад 15 осіб: концепт-художник, військовий консультант, геймдизайнер, наративні дизайнери, композитор та інші. Творці надихалися Firewatch, Virginia, Gone Home та No Response.

Кошти на створення гри були виділені Українським Культурним фондом (бюджет 853 035 гривень). Демоверсія The Point of no Return вийде протягом найближчого тижня в Steam та сервісі Itch.io.

Повноцінний реліз відбудеться у 2021 році.

Як повідомлялося, на Хмельниччині відкрилась виставка «Іграшки зі схрону».

Схожі публікації

Залишити коментар