Дивовижний апарат: Готуються випробування першого ґіроплану українського виробництва

Перший автожир українського виробництва, зібраний в транспортно-виробничому управлінні АТ “Мотор Січі”.

Відповідне відео опублікував на своїй сторінці в соцмережі начальник транспортно-виробничого управління компанії Михайло Молчанов.

“Це мініатюрний двомісний літальний апарат, здатний розвивати швидкість до 190 кілометрів на годину. Поки що запускаємо тільки ходовий гвинт, він відповідає за рух вперед, скоро почнемо випробування в повітрі. Апарат – дивовижний, а головне – не вимогливий: місця йому багато не треба, підійде злітна смуга близько 70 метрів. Майбутнє вже тут – скоро такі автожири будемо використовувати замість автомобілів! “- написав пан Молчанов.

Испытания в ТПУ

СКОРО ПОЛЕТИМ!Мы испытываем первый автожир украинского производства, собранный на нашем транспортно-производственном управлении АО "МОТОР СИЧ". Это – миниатюрный двухместный вертолет, способный развивать скорость до 190 километров в час. Пока что запускаем только ходовой винт, он отвечает за движение вперёд, скоро начнем испытания в воздухе. Аппарат – удивительный, а главное – не требовательный: места ему много не нужно, подойдет взлетная полоса около 70 метров. Будущее уже здесь – скоро такие автожиры будем использовать вместо автомобилей!

Geplaatst door Михаил Молчанов op Dinsdag 20 oktober 2020

Варто зазначити, автожир (від грец. Αύτός – сам і γύρος – коло) – гвинтокрилий літальний апарат, який використовує для створення підйомної сили несучий гвинт, що вільно обертається в режимі авторотації. Інші назви автожиру – ґіроплан (цей термін офіційно використовується FAA), гірокоптер (термінологія Bensen Aircraft [en]).

Як повідомлялося, у Харкові виготовили унікальний агрегат для міжнародного космічного супутника.

Схожі публікації

Залишити коментар