Прикарпатці змайстрували корабель з пластикових пляшок і сплавилися по Дністру

Двоє прикарпатців збудували корабель із пластикових пляшок. Конструкцію плавзасобу запозичили в інтернеті (подібне вже майстрували у США) та адаптували його під український формат.

Про еко-мандрівників розповідається в сюжеті Суспільного.

Для будівництва корабля Назар зі своїм товаришем Василем придбали 760 пластикових пляшок. На них чекали тиждень.

“Вирішили зробити такий проєкт, тому що завжди нам в дитинстві було цікаво: а що, якщо щось зробити. Але нам не дозволяли або батьки, або фінанси”, – розповів пан Душенко.

Над будівництвом та зйомкою команда працювала 14 годин. Приблизно дві години команда готувала пляшки для корабля – закручувала корки. Потім майстри складали блоки – по чотири пляшки у кожен. 40 таких блоків прикріпили до каркасу. Після цього почали збирати човен.

За один день все зробити не вдалося, тому будівництво закінчили наступного дня. Одразу ж здійснили і сплав.

“Течія увесь час прибивала нас до берега, ми пробували відплисти. Ідея була така, що ми взагалі відпливемо на сам центр Дністра і нас понесе 10-20 км. Але трохи не вийшло, як хотіли. Хоча загалом, як на мене, саме відео і сам корабель у нас вдався”, – поділився враженнями Назар.

Варто зазначити, що усе сміття, яке залишилося від корабля, хлопці прибрали та утилізували.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=337177947338419

Раніше ми розповідали про українську версію “Грети Тунберг” – школяр еко-активіст Ярослав Пісоцький переймається проблемою утилізації сміття.

Схожі публікації

Залишити коментар