Із кранів кримчан ллється бруд – фахівці кажуть “відповідає сонітарним нормам”

Мешканці окупованого Росією українського півострова Крим масово скаржаться у соцмережах на якість “питної” води. Кримчани викладають в інтернет відео і фото того, що тече у їхніх квартирах – із кранів ллється рудий та коричневий бруд.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Цю воду, кажуть, пити неможливо, навіть якщо прокип’ятити. Жителям села Мирне радять копати нові криниці. Кримська влада визнає: проблема з якістю води є.

“Третій етап обмеження постачання води розпочався в Криму 7 вересня. Сімферополь, Сімферопольский та Бахчисарайський райони тепер мають жорсткіший графік подачі води. Жителі Сімферополя масово скаржаться, що з кранів тече брудна вода, графік порушується, розклади, на думку деяких сімферопольців, несправедливі. З’явилось і ще одне нововведення – діжки на вулицях. Але вони здебільшого порожні, бо наповнюються не за графіком. Щоб їх поповнили, потрібно залишати заявку в диспетчерській службі”, – розповідають журналісти.

Як повідомлялося, представництво президента України в Криму спільно з правозахисною організацією «КримSOS» та Українською Гельсінською спілкою з прав людини презентували чат-бот CrimeaIsUAbot у телеграмі.

Схожі публікації

Залишити коментар