CrimeaIsUAbot: В Україні презентували чат-бот для кримчан

Представництво президента України в Криму спільно з правозахисною організацією «КримSOS» та Українською Гельсінською спілкою з прав людини презентували чат-бот CrimeaIsUAbot у телеграмі.

В Офісі президента розповіли, що бот створили для громадян, які мешкають на території анексованого Росією Криму, з його допомогою вони зможуть отримати типові відповіді на найбільш поширені запитання.

«Чат-бот CrimeaIsUAbot дає змогу одержати миттєву консультацію 24/7 щодо оформлення паспорта громадянина України, свідоцтва про народження та смерть на окупованій території, актуальну інформацію стосовно порядку перетину КПВВ. І це – зі зразками документів для заповнення та можливістю записатися в чергу на подачу документів», – пояснили в ОП.

Чат-бот буде розміщено на сайтах профільних державних органів та громадських організацій. Перелік актуальних питань, на які можна буде отримати відповіді, доповнюватиметься.

У Представництві Президента України в АР Крим наголосили, що, попри тимчасову відсутність доступу до території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, важливо мати зв’язок з українськими громадянами на окупованих територіях. Це є одним з пріоритетів влади.

Одним з інструментів збереження зв’язків та комунікації з нашими громадянами є надання різних адміністративних, соціальних та інших послуг.

«Держава повинна створювати інструменти, які могли б максимально наближати адміністративні та інші послуги до кримчан. І йдеться не лише про те, що зараз можна відвідати ЦНАП просто на адміністративній межі. Ми працюємо над запровадженням онлайн-послуг», – зазначили в Представництві Президента України в АР Крим.

Деякі послуги та консультації щодо їхнього отримання вже зараз можна частково перевести в електронний формат, і над цим зараз працюють держоргани.

Вже функціонує електронна черга для подання документів на отримання біометричного паспорта або ID-картки громадянина України, укладення декларації з сімейним лікарем. Паралельно триває робота щодо подачі в онлайн-режимі документів на реєстрацію шлюбу, онлайн-нотаріату, документів на проїзд на тимчасово окуповану територію для іноземців та документів для реєстрації актів цивільного стану, зокрема народжень на тимчасово окупованих територіях тощо. В умовах штучних обмежень з боку окупаційних адміністрацій також триває робота в напрямку розробки подачі документів онлайн у заклади вищої освіти для дітей з окупованих територій.

Отримати інформацію та допомогу можна, скориставшись чат-ботом CrimeaIsUAbot, або на сторінці Представництва в мережі Facebook та на сайті.

Крим.Реалії нагадують деталі окупації та анексії Криму Росією:

у лютому 2014 року в Криму з’являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об’єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся не визнаний більшістю країн світу «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Як повідомлялося, британець ініціював флешмоб «Крим – це Україна».

Схожі публікації

Залишити коментар