В Іспанії на підтримку українських військових медиків провели благодійний концерт

В середу, 12 серпня в Іспанії у місті Валенсія відбувся благодійний концерт на підтримку українських військових медиків, усі зібрані кошти від концерту підуть на обладнання для надання екстреної медичної допомоги пораненим під час бойових дій на Донбасі. Участь у концерті взяли молоді оперні артисти.

Про це повідомили організатори концерту, передає Уніан.

«12 серпня 2020 року о 20:00 в залі Клементе (Sala Clemente) відбудеться благодійний концерт на підтримку військових медиків України. Прозвучать твори в пам’ять про загиблих Героїв України», – йдеться в повідомленні.

У концерті взяли участь молоді оперні артисти – солісти європейських театрів, лауреати міжнародних конкурсів: Ектор Анхель Гарсія Бласко, Ілона Матарадзе, Марія Юдіна та піаніст Алессандро ді Марко. У програмі були кращі твори світової класики: Дж. Верді, Дж. Пуччіні, Ж. Оффенбаха.

За словами одного із організаторів концерту Михайла Юдіна навіть у страшному сні не можна було уявити, що у цивілізованому світі “у наш час ми будемо свідками військової агресії Росії проти України», й може виникнути така необхідність проводити у Валенсії благодійний концерт на підтримку українських військових медиків.

«Більшість ветеранів Другої світової війни вже пішли з життя й не бачать цієї ганьби, але багато ще живі й ховають своїх правнуків. Вони вже не можуть захистити їх! І говорити про ювілей Великої Перемоги, перебуваючи в стані війни з Україною, – ганьба та лицемірство!» – зазначив Михайло Юдін. За його словами, сьогодні військова агресія Росії проти України підігрівається найпотужнішою інформаційною війною, яку ведуть державні російські інформаційні ресурси, нацьковуючи народи Росії та України.

«Так звані «журналісти» й «телеведучі» цілодобово проводять брудну антиукраїнську пропаганду в своїх ефірах на федеральних державних телеканалах. Із цілковитою вседозволеністю знущаються й насміхаються над українським народом, культурою та мовою. Ці злочинці дійшли до того, що Україну називають нацистською державою, українців – нацистами, президента України – нацистом. Вони – головні розпалювачі війни. На них кров обманутих «русскім міром» росіян, кров тисяч убитих та поранених українців», – сказав пан Юдін.

Він нагадав, що за ці роки загинуло понад 15 тис. українців, а дані про загиблих російських найманців свідомо та ретельно приховуються, але цифри загиблих і поранених зіставні.

«Я закликаю всіх небайдужих громадян світу підтримати військових медиків України і взяти участь у зборі коштів на медичне обладнання для надання екстреної допомоги! Наша мета – врятувати якомога більше поранених і зупинити ганебну війну!» – підсумував організатор благодійного концерту.

З початку АТО на Донбасі загинули десятки військових медиків, сотні – отримали поранення.

Військові хірурги, медсестри, лікарі швидкої і волонтери медбатальйону “Госпітальєри” оповідають про операції без світла, евакуацію під кулями, поранення, ампутації і про те, що найважче чути крики: “Я не помру, я хочу жити!”.

Як ми повідомляли раніше, «Портфелик від діаспори» – проєкт, що об’єднав добрі серця українців 12 країн.

Схожі публікації

Залишити коментар