«Портфелик від діаспори»: Проєкт, що об’єднав добрі серця українців 12 країн

від Комарі Альберт
Вже багато років поспіль українці з різних країн світу допомагають збиратися до школи дітям України з родин із важким фінансовим становищем. Благодійний проєкт «Портфелик для діаспори» із забезпечення канцтоварами школярів – дітей воїнів АТО/ООС, з багатодітних та малозабезпечених родин Львівщини тощо цьогоріч об’єднав українців з 12 країн світу.

Про це розповіла в Facebook керівниця латвійського Товариства підтримки України/Ukrainas atbalsta biedrіba Тетяна Лазда – одного з учасників акції.

«Портфелик від діаспори» – багаторічний проект Валентини Тимчук і її подруг-українок з ГО «Добре серце» (Associação Cultural de Solidariedade e Apoio «Coração Bondoso» – ред.) з Португалії – цьогоріч об’єднав добрі серця українців дванадцяти країн, і відтепер цей проєкт не тільки міжнародний, а й міжконтинентальний. Портфелики школярам Львівщини – дітям захисників України і дітям з сімей, де біда – їдуть у Львів зі США, Португалії, Ірландії, Великої Британії, Швеції, Польщі, Іспанії, Туреччини, Франції, Італії, Австралії та Латвії», – розповіла Тетяна Лазда.

Вона повідомила, що два адресні наплічники для братика і сестрички Давида і Софії підготували в Товаристві підтримки України/Ukrainas atbalsta biedrіba. Ще 20 портфеликів передав Конгрес українців Латвії на чолі з Миколою Павлюком. «Докупили в ці веселі портфелики пенали, фломастери, олівці й ручки. І латвійські шоколадки», – розповіла Тетяна Лазда.

Наплічники з канцтоварами від діаспори збирають волонтери у Львові. 

Тетяна Лазда висловила сподівання, що вже на початку серпня ці подарунки вже дістануться до Львова.

Як повідомляється в ЗМІ з посиланням на співорганізаторку проєкту волонтерку Ірину Роман, цього року в рамках благодійної акції від української діаспори у Львові портфелики з канцеляським приладдям роздадуть більш ніж 100 дітям з багатодітних або неповних сімей; малечі, чиї батьки на війні або ж повернулися з фронту; дітям з сім’ей, де оселилася важка хвороба. Адже дуже часто такі родини не мають змоги забезпечити дітей усім необхідним для школи.

Як повідомлялося,

Схожі публікації

Залишити коментар