Нацакадемію боксу Угорщини очолив вінничанин, який працював з Ломаченком та Усиком

Один із найвідоміших вінницьких тренерів із боксу Анатолій Гаврілов став головним тренером Національної Академії із цього виду спорту в Угорщині.

Знаний спортсмен під час карантину перебуває у рідній Вінниці та поспілкувався з журналістами Vlasno.info.

Національна Академія боксу знаходиться в Будапешті. Великий спорткомплекс із двома залами (боксерським і тренувальним) має три ринги, 20 боксерських мішків, для проведення змагань є спеціальна зала із трибунами на 400 сидячих місць. На третьому поверсі розміщено власний готель.

«В Україні чогось подібного немає. Фактично це спортінтернат. Там боксери мешкають, харчуються і тренуються. Зрозуміло, це стосується приїжджих із інших регіонів. А спортсмени Будапешту живуть вдома», – сказав Анатолій Гаврілов.

Зараз під керівництвом вінничанина тренується близько 25 спортсменів – це молодь і дорослі, половина національної збірної. Серед них – три реальних претенденти на Олімпіаду-2021. Головна задача гаврілова – підготовка угорських боксерів до Олімпійських ігор.

«Спочатку мене запросили до Національної Академії боксу Угорщини – прочитати лекцію тренерам. Далі запропонували провести тренувальний збір, який слугував підготовкою до важливого чемпіонату. І вже тоді запропонували підписати контракт», – розказав Анатолій.

Спортсмен має посвідку на проживання в Угорщині до квітня 2021 року.

Нацакадемію боксу Угорщини очолив вінничанин, який працював з Ломаченком та Усиком

Цікавою для Анатолія була робота другим тренером в команді «Українські отамани», яка успішно виступала у Всесвітній серії боксу. Саме тоді за неї боксували зіркові Василь Ломаченко і Олександр Усик.

«Мене навіть запрошували на другий сезон працювати головним тренером «отаманів», але вирішив обрати Казахстан. Під час роботи із українським клубом було багато позитивних вражень від наших боксерів і тренерського складу. Коли ми змагалися в Азербайджані, місцеві фани освистували Василя Ломаченка, а після його перемоги ставали в чергу за автографами і прагнули сфотографуватися», – тож його рівень майстерності оцінили, згадує наставник.

Нацакадемію боксу Угорщини очолив вінничанин, який працював з Ломаченком та Усиком - фото 2

За словами Анатолія Гаврілова, на матчі в Англії «отаманів» зустріли привітно. Були присутні численні представники української діаспори.

«Складалося враження, що ми в Києві! До того ж деякі місцеві студенти також підтримували українців. Тоді боксували і Олександр Усик, і Василь Ломаченко, і вінницький олімпієць Денис Солоненко», – каже пан Гаврілов.

Свій досвід наш земляк передав у різних країнах – і в західних, і в доволі екзотичних. Кілька років тому Анатолій Гаврілов працював із чемпіоном Європи із професіонального боксу (першої важкої ваги) Дмитром Кучером. Останні два бої той провів із травмою коліна і нині вже припинив спортивну кар’єру.

Нацакадемію боксу Угорщини очолив вінничанин, який працював з Ломаченком та Усиком - фото 3

Під час роботи у Лондоні (Велика Британія) Анатолій Гаврілов опікувався сильними вінницькими боксерами Андрієм Задачиним і Сергієм Карпенком та кількома росіянами, які також там тренувалися. В Ірані він тренував національну молодіжну збірну. В Казахстані Анатолія Гаврілова призначили головним тренером боксерської команди Алма-Ати. Тренер порівняв рівень боксу у всіх країнах, де він працював.

Нацакадемію боксу Угорщини очолив вінничанин, який працював з Ломаченком та Усиком - фото 4

«В Україні рівень любительського боксу дуже високий. Але у нас все переважно тримається на ентузіазмі тренерів і спортсменів. Збірна Казахстану все ж нині котується вище – вона, напевно, входить в першу п’ятірку світу. А ось боксери в Ірані тренуються із великим бажанням і постійно прогресують», – резюмує Анатолій Гаврілов.

Як повідомлялося в травні, ексчемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова продала свій чемпіонський пояс, аби допомогти пораненим військовим.

Схожі публікації

Залишити коментар