Шукаємо таланти: Український театр Фінляндії готує великий проєкт

Український театр Фінляндії оголосив про оновлення акторського складу в зв’язку з підготовкою нового великого проекту.

Про це повідомив організатор, художній керівник і головний режисер театру Ігор Фрей на сторінці Товариства українців фінляндії в Facebook.

«У зв’язку з підготовкою нового великого проекту Український театр у Фінляндії оновлює акторський склад та запрошує не байдужих до мистецтва та люблячих театр нових самодіяльних акторів», – написав Фрей.

Усіх, хто має бажання долучитися до театрального колективу та спробувати себе на сцені, режисер запросив писати йому особисто.

Варто зазначити, Український театр Фінляндії був створений у 2014 році. Він функціонує та реалізовує свої творчі проекти за підтримки Товариства українців у ФІнляндії та за сприяння Посольства України у ФІнляндській Республіці та Республіці Ісландія. При цьому акторський склад театру повністю аматорський. Український театр Фінляндії презентує свою творчість у Фінляндії, країнах Північної Європи та Балтії.

При цьому Український театр Фінляндії увійшов до числа переможців Першого міжнародного театрального інтернет-конкурсу «Театр.NET», що проходив проходив з 2 квітня по 15 травня 2020 року. Вистава «ZONA» за п’єсою Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів» була представлена в номінації «Аматорські театри».

«Наша вистава («ZONA» – ред.) отримала 3-є місце серед 140 вистав, а також, я отримав 3-є місце у режисерському конкурсі», – написав тоді Ігор Фрей.

Головний режисер театру також повідомив, що Український театр Фінляндї отримав подяку від Всеукраїнської громадської організації Товариство «Знання» України за пропаганду та популяризацію українського театрального мистецтва за кордоном. А сам Фрей отримав грамоту від Національної спілки письменників України за виставу «ZONA» і яскраве втілення на сцені сучасної української драматургії.

Нагадаємо, у квітні 2019 року ця вистава була представлена на міжнародному фестивалі «Схід-Захід» у Кракові, де мала великий успіх.

Схожі публікації

Залишити коментар