Між Віднем і українсько-польським кордоном запустять пряме ж/д сполучення

Адміністрація залізниць Чехії оприлюднила проект нового розкладу, у відповідності з яким приватний чеський оператор автобусних і ж/д перевезень RegioJet має намір організувати рух поїздів, які курсуватимуть між Віднем і українсько-польським кордоном.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію чеських ЗМІ.

Опублікований проект нового розкладу залізниць Чехії вступить в силу з 13 грудня 2020 року, можливо, в нього ще будуть вноситись деякі зміни. Остаточний варіант повинен бути затверджений восени.

Планується, що курсуватиме потяг з Чехії до Польщі – між Прагою і Богумін (на кордоні з Польщею). Рейс буде відправлятися зі столиці Чехії о 19:50. У Богумін повинна бути організована його стикування з поїздом з Відня.

Таким чином, як пишуть чеські журналісти, на додачу до анонсованого ж/д сполучення між Прагою і українсько-польським кордоном, RegioJet хоче додати нічний поїзд з Відня.

До початку поширення епідемії коронавируса компанія планувала запустити потяг з Праги до Медика з 14 червня 2020 року. Маршрут поїзда повинен пройти через Пардубіце, Острави, Богумін (Чехія), Краків, Жешув, Перемишль (Польща). Щодо можливості запуску поїзда з грудня 2020 року RegioJet вже подала відповідну заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі.

Нагадаємо, у березні українців вивозили з Польщі спеціальними рейсами потягів.

Схожі публікації

Залишити коментар