З’явився тизер фільму «Князь Володимир: між пам‘яттю та похвалою»

Незабаром публіці буде представлений новий український фільм про історичну постать виробництва кінокомпанії “Nova Film” – «Князь Володимир: між пам‘яттю та похвалою», режисер та автор сценарію Володимир Денисенко. Та вже зараз ви можете переглянути офіційний тизер цієї документально-ігрової кінострічки.

Повнометражна драма показує Князя Володимира Святославича в контексті свідчень джерел та агіографії з усіма суперечностями, які виникають під час зіставлень історичних фактів.

Зйомки фільму пройшли за підтримки Міністерства Культури України і у співробітництві з громадською організацією “Історико-патріотичне товариство “Росичі”. Фільм завершили вже у 2019 році. У головній ролі князя Володимира – Rosland Blacksmith. Оператор-постановник – Андрій Нога. Продюсер – Андрій Полікашкін. Композитор – Вадим Лазарев. 

До створення декількох видовищних сцен фільму долучилися студія “Green Bean Studio”, зокрема її майстри змоделювали у 3D швидкохідне військове судно – візантійський корабель Дромон.

Також над створенням яскравих кадрів працювали і співробітники студії IGP.production.

На екрани стрічка має вийти цього року, але поки наразі невідома офіційна дата релізу.

Режисер та автор сценарію Володимир Денисенко – син кінорежисера Олександра Денисенка, Заслуженого діяча мистецтв України (“Тарас. Повернення” 2020 р., “Денисія. Світи Володимира Денисенка” 2014 р.), онук-тезка кінорежисера Володимира Денисенка, Народного артиста УРСР (“Женці” 1978 р., “Совість” 1968 р. та ін.).

Нагадаємо, як актор Володимир Денисенко зіграв роль свого діда, Володимира Терентійовича, в документальному фільмі “Денисія. Світи Володимира Денисенка” режисера Олександра Денисенка. Також його можна буде побачити у ролі денщика Івана Буркова, товариша Шевченка, у художньому фільмі “Тарас. Повернення”, який вийде на екрани у цьому році.

Нагадаємо, з лютого 2020 у прокат вийшов фільм про корабель “Черкаси” – історія честі й незламності українських військових.

Схожі публікації

Залишити коментар